Κλείνουν τις Φοιτητικές Εστίες

Στον αέρα τινάζονται οι σπουδές και τα όνειρα χιλιάδων φοιτητών, αλλά και ο προϋπολογισμός των φτωχών οικογενειών τους, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» στο Εθνικό ίδρυμα Νεότητας, στο οποίο υπάγονται οι μεγαλύτερες φοιτητικές εστίες της χώρας.
Με την κατάργηση του Ιδρύματος, απειλούνται κυριολεκτικά με «εξαφάνιση» οι φοιτητικές εστίες που στεγάζουν περίπου 7.000 φοιτητές και σπουδαστές. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Newpost.gr, σήμερα οι εργαζόμενοι στη φοιτητική εστία της Πάτρας ενημερώθηκαν ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει μπει «λουκέτο» στην εστία.
Αν λάβουμε υπόψιν μας πως τα κριτήρια για την διαμονή σε φοιτητική εστία είναι πρωτίστως κοινωνικοοικονομικά, προκύπτει εύλογα πως στις περισσότερες εστίες φιλοξενούνται κυρίως παιδιά φτωχών οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν σπίτι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την «σκιά» του λουκέτου που πλανάται εδώ και καιρό πάνω από τις φοιτητικές λέσχες που παρέχουν δωρεάν σίτιση, καταδεικνύουν για ακόμη μία φορά τους αλλοπρόσαλους έως και ανάλγητους χειρισμούς της κυβέρνησης, την προχειρότητα των σχεδιασμών και τελικά το μύθο της δωρεάν Παιδείας στη Ελλάδα.
Χαρακτηριστικό είναι πως στο Εθνικό ίδρυμα Νεότητας υπάγονται οι πολυπληθέστερες εστίες της χώρας.
Αναλυτικά οι εστίες που υπάγονται στο ΕΙΝ:

Φοιτητική Εστία-Αριθμός φοιτητών
Αθηνών-280
Πανεπιστημίου Αθηνών-900
Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου-585
Θεσσαλονίκης-1504
Καλαμαριάς-201
Ιωαννίνων-470
Πάτρας-871
Κομοτηνής-700
Ξάνθης-683
Ρεθύμνου-68
Κέρκυρας-78

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget